Ürün Genel Bakış
N2XH 3×10 mm² 0.6/1kV enerji ve güç kablosu, halojensiz yapısı ve yüksek yangın güvenliği performansıyla endüstriyel ve ticari yapılarda güvenle tercih edilen bir tesisat malzemesidir. Yoğun insan kalabalığının bulunduğu ve elektronik sistemlerin koruma altında olması gereken projelerde, enerji iletimini güvenli bir şekilde sağlar. Cca-s1, d2, a1 CPR yangın sınıflandırmasına sahip olan bu kablo, yangın esnasında alevin ilerlemesini geciktirir ve koruyucu özellikler sergiler.
Teknik Özellikler ve Yapı
Bu kablo modeli, ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak üretilmiştir. XLPE (Çapraz Bağlı Polietilen) izolasyonu sayesinde yüksek ısı dayanımı ve elektriksel kararlılık sunar. Halojensiz yapısı sayesinde yangın durumunda asit gazlar açığa çıkarmaz.
- Damar Sayısı ve Kesit: 3×10 mm²
- Anma Gerilimi: 0.6/1 kV
- İletken: Bir veya çok telli bakır iletken yapısı
- İzolasyon Malzemesi: XLPE izoleli
- Yangın Performansı (CPR): Cca-s1, d2, a1
- Özellikler: Halojensiz, alev iletmeyen
Kullanım ve Uygulama Alanları
N2XH güç kabloları, yangın güvenliğinin üst düzeyde tutulması gereken kapalı alanlarda dahili ve harici olarak sıva altı ve sıva üstü boru içinde kullanılır. Başlıca uygulama alanları şunlardır:
- Hastaneler, okullar, alışveriş merkezleri ve oteller gibi kalabalık binalar
- Yüksek katlı konut ve ticari ofis projeleri
- Metro, tünel ve havalimanı altyapıları
- Veri merkezleri ve hassas elektronik sistem barındıran tesisler
- Yangın algılama ve acil durum sistemlerinin enerji besleme hatları
Standartlar ve Uyumluluk
Ürün, yürürlükteki Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (CPR) kapsamında test edilmiş olup Cca-s1, d2, a1 sertifikasına sahiptir. IEC, VDE ve ilgili Türk Standartları (TS) normlarına uygun olarak üretilmektedir.
| Kesit | 3×10 mm² |
| Anma Gerilimi | 0.6/1 kV |
| İzolasyon Tipi | XLPE |
| Yangın Sınıfı (CPR) | Cca-s1, d2, a1 |
| Karakteristik | Halojensiz, Alev İletmeyen |
| İletken Tipi | Bir veya Çok Telli Bakır |
